maanantai 10. tammikuuta 2011

Äiti, millon me eivotaan?

"Äiti, millon me eivotaan", kysyi Kerttu 2 v. yhtenä iltana. Leipominen ei ole minulle mitenkään mieluisaa puuhaa, vaikka tuore peruspulla onkin suurta herkkuani. Tuo nöyrästi esitetty kysymys kuitenkin pisti miettimään, josko sitä voisi leipoa muutenkin kuin jouluna ja lasten synttäreille. Mieleen muistui tämä yläasteen kotitaloustunnilta saatu, moneen kertaan testattu ja hyväksi havaittu kuivakakkuresepti, Jussin kakku.




Jussin kakku

3 kahvikuppia (kkp) vehnäjauhoja
2 kkp sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 kkp maitoa, kauramaitoa tai omenamehua
1 kkp sulatettua margariinia
1 kananmuna

Sekoita kaikki aineet keskenään yllä olevassa järjestyksessä. Laita taikina jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 180 °C:ssa n. 45 min.




"Kotsan vihko" vuodelta -86, nostalgiaa


Tässä hieman nolo todiste suht olemattomasta leipomisinnostani, kaapista löytynyt ruokasoodapurkki markka-ajalta. Pieni kemisti sisälläni on varmaan sanonut, että eihän ruokasooda voi pilalle mennä, mutta ehkä sitä olisi voinut heittää menemään purkin, jonka parasta ennen päivä oli, ööö joskus 2000-luvun alkupuolella. Hyvin on kyllä harvat leivonnaiset kohonneet, joten en ehkä ihan väärässä ole ollut.


2 kommenttia:

  1. Hih, kaikkea sitä kaapista löytyykin. Mutta hei, hyvältä näyttää tuo kakku ja ohje tuntuu sopivan simppeliltä. Voisinkin itse vaikka kokeilla. Minulla alkoi viimeinen äitiyslomaviikko ja tokihan minun pitää edes nyt esittää olevani pullantuoksuinen äiti:D

    VastaaPoista
  2. Älä välitä Marja, mä leivon paljon mutta mullakin tuommoinen on. Eikä sitä varmaan raaski poiskaan heittää. Vai vanheneeko sooda?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...