sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Pangasiusta purjopedillä

Jonkin aikaa sitten ostin pakastettua pangasius-kalaa, joka on ihan uusi tuttavuus minulle. Kalahan tulee ilmeisesti Thaimaan suunnasta, joten fileet saivat uuniin seurakseen inkivääriä, tuoretta korianteria, valkosipulia, chiliä ja limen mehua. Fileet olivat aika ohuita ja ajattelin, että aiemmin kokeiltu tapa laittaa kaksi filettä päällekäin toimisi tässä. No ei sitten kuitenkaan toiminut tai siis fileet jäivät sisältä raaoiksi oltuaan 225 asteisessa uunissa vajaa 20 min. Kun fileet laitettiin paistovadille vierekkäin maustepuoli ylös päin, ne kypsyivät viidessä minuutissa. Ehkä ensi kerralla kalafileitä uunissa kypsentäessä muistan tämän ja laitan fileet suosiolla vierekkäin.




Pangasius-kalaa purjopedillä (2 hengelle)

maustetahna

pieni pala inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ruukullinen tuoretta korianteria karkeasti silputtuna
puolikkaan limen mehu
puolikas chilipalko hienonnettuna
öljyä
suolaa
tummaa sokeria

2 pangasius filettä (n. 400 g)
purjo
öljyä
puolikkaan limen mehu

Laita maustetahnan ainekset mortteliin ja hienonna tahnaksi.

Laita paistovadin pohjalle hieman öljyä, pilkottu purjo ja limen mehua. Laita fileet purjopedille ja fileiden päälle vähän suolaa ja maustetahna. Laita uuniin 225 asteeseen ja paista 10-20 min fileiden koosta riippuen. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...