perjantai 15. heinäkuuta 2011

Hirviburgerit

Tämän kesän burgerikauden avaus venähti heinäkuulle. Pakastimesta löytyi vielä yksi paketti hirvenjauhelihaa, josta syntyi possun kanssa oivat pihvit sämpylöiden väliin. Sämpylät olivat tällä kertaa kaupan hampurilaissämpylöitä, jotka oliva aika karun makuisia. Seuraavan kerran täytyy nähdä vähän vaivaa ja tehdä näitä viime syksynä sämpylöitä. Lisukkeena oli amerikankurkkuviipaleita, jääsalaattia, sipuliviipaleita ja cheddar-juustoa. Pihvien ja majoneesin ohjeet ovat Jamie Oliverin Jamie's America kirjasta.


 
Burgeripihvit hirvestä

400 g hirvenjauhelihaa
400 g possun paistijauhelihaa
2 sipulia
6 viipaletta (kuivahtanutta) vaaleaa leipää
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
chiliä

Hienonna sipuli ja kuullota se panussa pehmeäksi. Poista leipäviipaleista reunat ja hienonna leikkurilla muruksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa, muotoile pihveiksi ja paista pannulla tai grillissä.




Mausteinen majoneesi

4 rkl majoneesia
1 rkl ketsuppia
savustettua paprikaa tai cayennepippuria
1/2 sitruunan mehu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...