maanantai 18. heinäkuuta 2011

Hirviwokkia oululaisittain

Meidän perheen kesälomanviettoperinteisiin kuuluu ehdottomasti vähän pidempi visiitti Ouluun. Jo seitsemän kertaa majoitustukikohtana on toiminut Välivainiolla mainio privaattileirintäalue HUMU & SUMU, jonka esikuva saattaa olla tuttu Scarryn kirjojen lukijoille.

Oulussa lomailuun liittyy ehdottomasti yhdessä kokkailu ja monia iltoja ollaankin vietetty patiolla istuskellen hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Tänä vuonna, kun karavaani saapui Ouluun, oli meitä odottamassa hirviwokin ainekset. Pienellä säädöllä saatiinkin aikaiseksi varsin maistuva wokki. Ohje wokkiin on aika summittainen, koska se syntyi sitä tehdessä. Hirvenlihan sijaan nautakun toimii varmaan ihan yhtä hyvin.


Hirviwokki oululaiseen tapaan (isolle porukalle)

n. 800 g hirven ulkofilettä tai sisäpaistia
n. 3/4 dl maizenaa
n. 1/2 dl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 pkt munanuudeleita (6 kiekkoa)
2-3 paprikaa
valkokaalia
2-3 sipulia

kastike
soijaa
öljyä
2 limen mehu
raastettua inkivääriä
valkosipulia
chiliä
ruukullinen tuoretta korianteria


Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita soijasta, riisiviinietikasta, öljystä ja maizenasta suht paksu tahna. Lisää lihat  ja sekoita hyvin. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kasvikset ja sekoita kastike.

Paista lihat nopeasti öljyssä, siirrä sivuun. Paista pannulla kaali, sipulit ja paprika, lisää nuudelit. Lisää joukkoon vähitellen myös kastiketta. Lisää viimeiseksi kypsennetty liha ja hienonnettu korianteri.








No maistuuko?

Lomafiiliksissä

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Oulun visiitin päätös ei ollut liian järkyttävä kokemus! Oli tosi kiva että pääsit piknikille ja oli mukava tavata :)

    VastaaPoista
  2. Virpi, oikein oli mukavaa osallistua piknikiin ja tutustua teihin oululaisiin bloggareihin :). Parin viikon nettipimennon jälkeen pääsen tekemään oman raporttini piknik-herkuista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...