maanantai 10. lokakuuta 2011

Laiskan leipurin perunarieskat

Jonkin sortin leipomisinto on iskenyt minuun ja pari kertaa viikossa tulee leivottua iltapalalle sämpylöitä. Tällä kertaa kaivoin reseptikirjani kätköistä opiskeluaikaisen perunarieskareseptin. Laiskana leipurina korvasin perunat valmiilla pakasteperunamuusipussilla, sellaisella, jossa ei ole perunan lisäksi mitään muuta. Helppoa ja hyvää!




Perunarieskat

12 perunaa tai pussi (400 g) pakastemuusia, esim. Oolannin
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
15 g hiivaa
1 1/2 dl perunoiden keitinlientä tai vettä
1 dl (kaura)maitoa
2 munaa
3-4 dl vehnäjauhoja

Keitä perunat ja ota keitinlientä talteen tai sulata pakastemuusipussi. Lisää hiiva kädenlämpöiseen keitinliemeen tai veteen. Lisää perunasurvoksen joukkoon maito, suola, voi, munat sekä hiivaliem. Lisää jauhoja sen verran, että seos on suhteellisen löysää. Laita taikinaa pellille reilun ruokalusikallisen kokoisia kokkareita, ripottele päälle jauhoja ja taputtele vajaan sentin paksuisiksi rieskoiksi. Anna kohota. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi, nämä ovat meilläkin suosikkeja. Melkein teen muusia vähän liikaa tai keitän pari kolme perunaa yli tarpeen, jotta seuraavana aamuna saa leipäset aamiaispyötään:)

    VastaaPoista
  2. Nämä kyllä sopisivatkin hyvin aamulla tehtäviksi, eipä tullut itselle mieleen :). Niitä blogissasi olleita aamiasissämpylöitä en ole vieläkään saanut tehtyä, ehkä pitää aloittaa tällaisesta vähän vähemmän vaativasta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...