keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Feikkitiramisu

Pidin jokin aika sitten me&i-kutsut. Pää suttasi tyhjää, kun yritin miettiä jotain helppoa ja hyvää tarjottavaa kutsuille, kunnes muistin ystävältäni Saralta kauan aikaa sitten saadun feikkitiramisun ohjeen. Tämän feikkitiramisun tekemiseen ei kovin kauan mene, mutta sen on hyvä antaa seistä yön yli jotta keksimurut ehtivät kostua kunnolla. Alkuperäisen ohjeen mukaan keksinä käytettiin cappucinon makuisia dominoita, mutta niitä en onnistunut löytämään lähiässästä, joten rainbow-kopiot saivat kelvata. Alla oleva ohje riittää hyvin 6 hengelle jälkiruuaksi. Kutsuille tein tupla-annoksen, josta jäi yli kymmenen hengen jälkeen reilusti mussutettavaa seuraavallekin päivälle.




Feikkitiramisu

1 prk maitorahkaa
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora)
(sokeria)
n. 1 1/2 pötköä cappucinon makuisia täytekeksejä
kaakaojauhetta


Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Lisää seokseen halutessasi sokeria. Murskaa keksit esim. pakastepussin sisällä kaulimen avulla. Laita 1/3 rahkaseoksesta suht laakean tarjoiluastian pohjalle ja päälle puolet keksimurskasta. Laita päälle vielä samanlaiset kerrokset ja päälle loput rahkaseoksesta. Peitä kelmulla ja anna seistä yön yli jääkaapissa. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.


3 kommenttia:

  1. Toisinaan feikki on enemmän kuin paikallaan:)

    VastaaPoista
  2. Totta ja varsinkin tällaiselle laiskiaiselle, joka harvoin saa tehtyö jälkkäriä :)

    VastaaPoista
  3. Feikki tai oikea, makoisaa varmasti joka tapauksessa. Minäkin olen aika lailla laiska jälkkäriosastossa, vaikka taloutemme toinen osapuoli herkkup...ä niitä kovasti arvostaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...