maanantai 9. heinäkuuta 2012

Vohvelikestit

Kesä on kiireistä aikaa, mutta saatiin kuin saatiinkin järjestettyä kahden naapuriperheen kanssa lauantai-illan ex-tempore vohvelikestit. Me toimme mukanamme oman vohvelirautamme isäntäperheen raudan kaveriksi ja vohvelit saatiin paistettua tuplateholla. Parvekkeella paistaminenkin sujui mukavasti ilman turhia käryjä.





Vohveleiden kanssa tarjoiltiin kolmea eri sorttia hilloja, raparperia, kirsikkaa ja luumua, kaikki oman pihan antimista tehtyjä (lievää ylpeyttä ilmassa). Lisäksi vielä hedelmiä, jätskiä, nutellaa sekä maidollista että maidotonta valkoista vaahtoa. Voitte uskoa, että mahat oli killillään kun olimme saaneet vohvelipinon tuhottua.



Pari onnekasta seurueestamme aloitteli myös lomaansa ja sen kunniaksi nosteltiin myös vähän maljoja. Lapset saivat myös kuplivaa laseihinsa, raparperisiirapilla terästettyä kivennäisvettä. Tuo kokkipottilan reseptillä tehty sihijuoma on kyllä oiva kesäjuoma, kannattaa kokeilla.


Raparperisiirappi

1 litra raparperin paloja (noin 4 vartta, mielummin enemmän kuin vähemmän)
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vettä

Huuhdo raparperin varret ja pilko ne noin senttisiksi paloiksi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja kiehauta. Hiljennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi siirappi joko siivilän läpi (mukaan tulee pieniä haituvia, ei ne kyllä haittaa) tai harson läpi (saat siirapista kirkkaampaa). Jäähdytä siirappi ja säilytä se jääkaapissa.

Siirappi maistuu sopii muuten hyvin myslin ja maustamattoman jugurtin kaveriksi, miksei myös puuron päälle.

2 kommenttia:

  1. Onhan ollu kemut! Tulee aivan se possulaulu mieleen.

    Sihijuoma on kyllä hyvää - tsekkasitko jo uuden innovaation Kokkipotista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kävin jo tsekkaamassa. Täytyy tehdä uusi satsi siirappia ja käydä rommikaupoilla :).

      Osa kemuilijoista oli sen verran vilkkaita, että sihijuomat tarjoiltiin jalattomista laseista ja nekin täytettiin vaan puoliväliin ;).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...